hardware
شبکه های LAN

LAN (برگرفته از Local Area Network ) یک شبکه رایانه ای است که یک محدوده محلی، مثل یک دفتر کار، سایت آموزشی یا کارخانه را پوشش می دهد.که به دو گونه شبکه با ارتباط کابلی با استفاده از تکنولوژی Cat 6 یا Cat 5 و یا شبکه بی سیم می باشد.

شبكه های WAN

WAN ( برگرفته از wide-area network ) ،‌ يك شبكه ارتباطی است كه يك حوزه جغرافيائی گسترده نظير يك شهرستان، استان و يا كشور را تحت پوشش قرار می دهد. اين نوع شبكه ها دارای مشخصات منحصر بفرد مختص به خود می باشند كه آنان را از يك شبكه محلی متمايز می نمايد.

اين نوع شبكه ها دارای خصوصيات زير می باشند : دستگاه های موجود در يك حوزه جغرافيائی گسترده را به يكديگر متصل می نمايند. از سرويس های ارائه شده توسط شركت های مخابراتی به منظور حمل داده استفاده می نمايند. از اتصالات سريال مختلف به منظور دستيابی به پهنای باند در يك حوزه جغرافيائی گسترده استفاده می نمايند.

تفاوت يك شبكه WAN با LAN

شبكه های WANدارای تفاوت های عمده ای نسبت به شبكه های LAN می‌باشند. مثلا برخلاف يك شبكه LAN كه ايستگاه ها، دستگاه های جانبی، ترمينال ها و ساير دستگاه های موجود در يك ساختمان و يا منطقه جغرافيائی محدود و كوچك را به يكديگر متصل می نمايد، شبكه های WAN امكان مبادله اطلاعات بين دستگاه های موجود در يك حوزه جغرافيائی گسترده را فراهم می نمايند. سازمان ها و موسسات می توانند با استفاده از اين نوع شبكه ها،‌ دفاتر و نمايندگی های خود را كه در مناطق مختلفی توزيع شده اند به يكديگر متصل تا امكان مبادله اطلاعات بين آنان فراهم گردد. جدول زير تفاوت بين شبكه های LAN و WAN را با توجه به حوزه جغرافيائی تحت پوشش نشان می دهد :

نوع شبکه توزیع دستگاه ها وسعت جغرافیایی
Lan یک اتاق 10 متر
Lan یک ساختمان 100 متر
Lan یک دانشگاه 1 کیلومتر = 1000 متر
Wan یک شهر 10 کیلومتر = 10,000 متر
Wan یک کشور 100 کیلومتر = 100,000 متر
Wan یک قاره 1000 کیلومتر = 1,000,000 متر
Wan چندین قاره 10000 کیلومتر = 10,000,000 متر